…а площад Пикадили не се намира в Кумла

Годината е 1967. За шестнайсетгодишния Мориц всеки миг, прекаран в шведското провинциално градче, е пропусната възможност. Светът някъде далеч бушува от нови идеи, Бийтълс издават Sgt. Pepper, а основна тема на разговор по време на вечеря на улица Фимбулгатан е дължината на косата му. Нищо не може да смути интелектуалния му бунт освен любовта към момичето от къщата отсреща. Докато тя не става сцена на хладнокръвно убийство, което ще промени живота му завинаги.

Психологически трилър, социална сатира и хроника на бурната и влиятелна културна епоха на 1960-те години от Хокан Несер — един от най-успешните съвременни шведски автори в криминалния жанр.

За автора

Хокан Несер (1950) прави своя авторски дебют през 1988 г. и добива международна популярност с поредица полицейски криминални романи след дългогодишен стаж като учител по шведски и английски език. За творчеството си в криминалния жанр е удостоен с множество престижни отличия. За първи път на български език го представяме с „…а площад Пикадили не се намира в Кумла“.

Culture Programme (2007-2013)
...а площад Пикадили не се намира в Кумла: предна корица
Заглавие: …а площад Пикадили не се намира в Кумла
Автор: Хокан Несер, Швеция
Превод от шведски: Георги Илиев
Година на издаване: 2012
Формат: 14,5 cm x 21 cm, 350 стр.
ISBN 978-954-92436-8-0